Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z buraków z cukinią (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
300 g czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
-
250 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
1 kulka sera mozzarella di Bufala (ok. 250 g), odsączona (patrz wariant)
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
bazylia, świeża tylko liście
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
455.4 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
963.9 kJ /
230.4 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 godz. 30 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
1 godz.
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe
1 godz.
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM5)
15 min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Skandynawski brunch
1 godz. 20 min